Wettelijke Regelgeving

Europa heeft officieel een gezamenlijke arbeidsmarkt waardoor het steeds normaler wordt om buitenlandse/Europese medewerkers/arbeidskrachten in te zetten.

BFY is gespecialiseerd in het detacheren van Poolse, Tsjechische en Slowaakse onderaannemers. De wettelijke regels rondom het detacheren van buitenlands personeel zijn gecompliceerd en er zijn zelfs verschillende mogelijkheden. BFY biedt u de nodige expertise bij het vastleggen van de perfecte overeenkomst voor beide partijen.

Wij houden ons hierbij strikt aan de Belgische en Europese wettelijke regels, zodat alle partijen op een soepele en tevreden wijze met elkaar kunt samenwerken.

Het is van groot belang dat de Belgische en Europese Wettelijke Regels worden gevolgd en met onze jarenlange ervaring, kunnen wij u en de buitenlandse onderaannemer hierbij begeleiden. Wij adviseren beide partijen en regelen dat de buitenlandse onderaannemer legaal werkt, waardoor u bij een eventuele inspectie niet voor verrassingen komt te staan.

De belangrijkste punten hierin zijn:

De A1 – verklaring

De A1-verklaring is een Europese verklaring waarmee een medewerker aantoont dat hij/zij beschikt over sociale verzekering. Het is van belang dat alle buitenlandse medewerkers over deze verklaring beschikken, waarmee zij in feite verzekerd zijn voor AOW, kinderbijslag en werkeloosheid.

Limosa-1 meldingen Interim werknemers

Iedere buitenlandse medewerker die in België te werk wordt gesteld dient bij de Sociale Dienst in België te zijn aangemeld. Het bewijs van aanmelding bij de Sociale Dienst in België is het Limosa-1 formulier. BFY verzorgt de aanmelding voor alle door u aangestelde onderaannemers bij de Belgische Sociale Dienst.